Açık Erişim Politikası ve Yazarın Telif Hakkı
Yazarın Telif Hakkı
Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi, yazarların gönderdikleri makalelerin telif haklarını dergiye devretmelerini istememektedir. Yazarlar (veya ilgili kurum) makaledeki telif haklarına sahip olmaya devam etmektedir. Türk Dünyası İncelemeleri dergisi yazarlardan sadece ilgili makalenin CC BY-NC lisansı kapsamında yayımlanmasını kabul etmesini istemektedir. Bu bağlamda Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi’nde yayımlananı bütün makaleler, açık erişimli olarak yayımlanır ve CC BY-NC 4.0 açık erişim lisansı koşulları uygun biçimde yeniden kullanılabilir.
Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi’nde yayımlanan makaleler telif hakları yazarlarına aittir ve Creative Commons Atıf-GayrıTicari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) standardı altında lisanslıdır.
Dergimize makalelerini göndermek isteyen yazarlarımızın, aşağıdaki bağlantıdan ulaşabileceğiniz “Telif Hakkı Anlaşması”nı okumaları ve ıslak imzalı bir kopyasını makale gönderimi sırasında sisteme yüklemeleri gerekmektedir.
Telif Hakkı Anlaşması
Dergide yayımlanan makale için tüm yazarlar adına sorumlu yazar:
• Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi’ne (kısaltması TDİD) sunulan makalenin yazar(lar)ın yeni ve orijinal bir çalışması olduğunu;
• Tüm yazarların bu çalışmaya bireysel olarak katkı yapmış olduklarını, son halini görüp onayladıklarını ve bu çalışma için her türlü sorumluluğu kabul ettiklerini;
• Tüm yazarların, Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi’nin yukarıda adı geçen fikrî eseri, Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) lisansı ile yayımlama hakkı verdiğini;
• Tüm yazarların, Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) lisansının, eserin ticarî kullanımı dışında her boyut ve formatta paylaşılmasına, kopyalanmasına, çoğaltılmasına ve özgün esere uygun şekilde atıfta bulunmak kaydıyla yeniden düzenleme, dönüştürme ve eserine üzerine inşa etme dahil adapte etmesine izin verdiğini;
• Tüm yazarlarla ilgili e-mail ve diğer bilgilerin Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi (https://dergipark.org.tr/tr/pub/egetdid) sistemine doğru girildiğini;
• Makalenin başka bir yerde daha önce yayımlanmadığını veya yayımlanmak için teklif edilmediğini;
• Makalede bulunan metnin, şekillerin ve dokümanların diğer şahıslara ait olan Telif Haklarını ihlal etmediğini kabul etmektedir.
Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi’nin Açık Erişim Lisansı: CC BY-NC
Lisans: CC BY-NC
Gömülü Lisanslar: Evet.
Telif Hakkı: Yazarlar, telif ve tam yayın haklarının tamamına sahiptir.
Açık Erişime Başlama Tarihi: Aralık 2024.
OAI: https://dergipark.org.tr/api/public/oai/egetdid/
LOCKSS: https://dergipark.org.tr/tr/pub/egetdid/lockss-manifest
RSS: https://dergipark.org.tr/en/pub/egetdid/rss-feeds
CC BY-NC 4.0 Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Senet
Açık Erişim Politikası
Açık Erişim Politikası, çevrimiçi ortamda yayımlanan araştırma verilerinde erişim kısıtlamasının bulunmaması, verilerin kullanımının belirli kıstaslar doğrultusunda serbest olması durumudur. Açık Erişim Politikası sayesinde okuyucular, ilgili yayınlara çevrimiçi olarak ücretsiz ulaşabilmekte ve araştırmasını sınırsız bir şekilde yayabilmektedir. Bu bağlamda Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi, Budapeşte Açık Erişim Deklarasyonu’nu imzalamıştır.
Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi, 2024 yılından itibaren bünyesinde yayımlanan tüm bilimsel çalışmaları, Creative Commons Atıf-Gayrı Ticari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) lisansı altında yayımlamaktadır. Bu lisansa göre dergide yayımlanan makaleler telif hakları yazarlarına aittir. Bu lisans ile dergide yayımlanan makaleler, yazarın ve herhangi bir ticari olmayan kuruluşun, CC-BY-NC lisansına uygun olacak şekilde, ticari olmayan kullanımlar için tekrar kullanılabilir. Ancak ticari kullanıcılar veya ticari kullanım için Yazarlardan izin alınmalı ve kullanılan makalelerde CC BY-NC lisansı bilgisi verilmelidir.
CC BY-NC 4.0 lisansı kapsamında kısıtlama olmaksızın şunlar yapılabilir:
• Paylaş: Makalenin her ortam veya formatta kopyalayabilir ve tekrar dağıtılabilir olduğunu gösterir.
• Uyarla: Karıştırmak, aktarmak ve mevcut eserin üzerine inşa etmeyi ifade etmektedir.
Ancak şu şartlara uyulmalıdır:
• Atıf: Referans verirken kurallara uyulmalı, lisansa bağlantı sağlamalı ve eğer bir değişiklik durumu söz konusuysa bununla ilgili bilgi verilmelidir. Bunlar, doğru bir şekilde yerine getirilse bile bu, lisans sahibinin kullanıcıyı ve kullanım şeklini onayladığı anlamına gelmez.
• Gayri Ticari: Makalenin ticari amaçlar doğrultusunda kullanıma uygun olmadığını gösterir.
• Ek sınırlamalar yoktur: Lisans kapsamında verilen izinlerin kullanımı, bunları kanunen kısıtlayacak yasal koşullar ya da teknolojik önlemler uygulanamayacağını gösterir.
DergiPark tarafından yayınlanan Creative Commons (CC) Rehberi için TIKLAYINIZ.